(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто та проаналізовано функції та прагматичні особливості оказіоналізмів і неологізмів у сучасній англійській мові, твірною основою для яких є епоніми, імена президентів США початку XXI ст. Встановлено, що досліджувані новотвори виконують як мовні, так і мовленнєві функції, характерні дляунормованої лексики. Мовна гра, принцип мовної економії, експресивність та дисфемія є основними рисами проаналізованих лексичних одиниць.