(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Описано механізм концептуалізації дійсності метафоричними засобами в американських публіцистичних текстах. Виокремлено та описано групу концептуальних метафор суспільно-політичне життя – людина. Розглянуто функції когнітивних метфор у текстах. Деталізовано аксіологічні характеристики метафоричних переносів. Висвітлено суспільно-політичний контекст комунікації, який характеризує її учасників, процеси продукування та сприйняття тексту з урахуванням фонових знань.