(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто особливості вивчення просторічної лексики на заняттях з української мови як іноземної на основі твору Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст». Подано систему вправ, які використовують під час роботи з художніми текстами в іншомовній аудиторії: передтекстові, притекстові та післятекстові. Також представлено систему вправ, розроблених на основі уривку з вищеназваного твору. Комплекс завдань опрацьовано як матеріал для навчення просторічної лексики на основному та завершальному етапах вивчення української мови як іноземної.