(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті здійснено аналіз поетичної збірки Г. Яструбецької «Поліський пілігрим» (Луцьк, 2011). Головний мотив книги – мотив національної пам’яті як приватної. Об’єктом поетичного осмислення є Волинське Полісся к. 1960–1970-х рр., а саме село Самійличі Шацького району на Волині. Авторка зображує локальний часопростір приватного спогаду про «малу вітчизну». Вона творить художні образи мешканців села, образи природного світу Волинського Полісся. Проаналізовано окремі елементи поетики збірки.