(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто необхідність науково обгрунтованих досліджень і створені на цій основі рекомендації щодо формуванню освітнього середовища, адекватного новим завданням міжнародної діяльності у сфері середньої, вищої, післядипломної професійної і додаткової освіти та підготовки вчителів в умовах міжнародної співпраці; описані міжнародні освітні програми і проекти, можливості використання британського досвіду для удосконалення змісту вітчизняної вищої педагогічної освіти та необхідність її модернізації. Основна увага приділяється аналізу ефективності міжнародної освітньої програми ТКТ.