(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджено явище мовної інтерференції. Проаналізовано лінгвістичну природу кожного з видів явища мовної інтерференції, зокрема фонетичної, лексичної та граматичної інтерференції. Висвітлено гіпотезу «лінгвістичної відносності» Вільгельма фон Гумбольдта, що вказує на відмінності у сприйнятті та мисленні носіїв різних мов та на неминучість конфлікту світоглядів, знань і поглядів автора вихідного тексту та перекладача. Встановлено вплив закону формування навички на формування мовної інтерференції, що проявляється в домінуючій роль уже сформованої навички користування рідною мовою під час перекладу.