(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено дослідженню комп’ютерної підмови англійської мови, визначенню статусу та наданню характеристики її одиниць. У статті з’ясовано розбіжності між базовими поняттями ‟підмова» та «мова для спеціальних цілей», наводяться також їх дефініції. Особливу увагу присвячено дослідженню історії та етапів розвитку комп’ютерної підмови, екстралінгвальних факторів її формування та розповсюдження в англомовному світі. Визначено також фактор впливу інтернет-сфери на інноваційні процеси англійської мови.