(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто проблема семантичного відтворення художнього образу в поезії Марини Цвєтаєвої в перекладі на англійську та українську мови. Проблема зумовлена необхідністю вивчення аксіологічних аспектів художнього поетичного перекладу. Встановлено, що поетеса Марина Цвєтаєва використовувала порівняння, які характеризують ліричного героя з різних боків протягом всього його життя, при цьорму пряме порівняння поетеса не використовувала, що сприяло неоднозначності сприйняття художнього образу в процесі перекладу на англійську та українську мови.