(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено дослідженню семантико-граматичної варіативності упередженого мовлення американських і британських політиків. У статті визначається ідеологічна зумовленість подібної варіативності, а також структура базових пропозицій упередженого мовлення політичних діячів. Особлива увага приділяється аналізу особливостей розподілу семантичних ролей актантів його активних і пасивних речень.