(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Представлена стаття присвячена аналізу поняття культура у сучасній науці, увагу приділено мовні картині світу, яку вважають складовою частиною культурної картини світу. Лінгвокультурологію варто сприймати як молоду дисципліну, яка вивчає віддзеркалення культури в мові. Глибока зацікавленість процесами взаємодії мови та культури, сутністю та міждисциплінарним характером культури визначає актуальність запропонованого дослідження. Культуру варто вивчати через призму функцій, які вона виконує. Вагомим чинником вивчення лінгвокультур є контекст.