(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена детермінуванню розмовної стилістично-маркованої лексики в сучасних українських прозових творах та аналізу способів її відтворення в англомовних перекладах. Сленгізми та жаргонізми є засобами відображення соціально-класової належності героїв, індикаторами їхнього культурного рівня. Ці лексичні одиниці становлять труднощі під час перекладу (через відмінності в емоційних ефектах, який вони справляють на реципієнта, та внаслідок відсутності реалій і відповідників у цільовій мові) і зумовлюють застосування трансформаційних прийомів перекладу.