(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто проблему кодифікації нормативних форм власних назв в українській мові, зокрема їх написання з великої літери (наявність певних неузгодженостей фіксуємо серед антропонімів, топонімів, ергонімів, ідеонімів тощо). Багато помилкових написань пропріальних одиниць спричинені іншомовним впливом, передусім російськомовним. Запропоновано конкретні шляхи покращення правописної ситуації шляхом уніфікації і значного спрощення правил на основі їх зв’язку з певними розрядами пропріативів.