(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Актуальність статті визначається завданнями реформування мовної освіти в Україні, спрямованими на вироблення в учнів початкових класів орфографічних умінь і навичок, підвищення їх мовленнєвої культури та необхідністю застосування диференційованого підходу до навчання правопису молодших школярів. Проаналізовано причини виникнення орфографічних помилок у молодших школярів, охарактеризовано типологічні групи учнів із різнорівневою сформованістю правописних умінь і навичок. Визначено педагогічні умови впровадження диференційованого навчання орфографії учнів початкових класів.