(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті шляхом аналізу дефініцій лексеми щастя в академічному словнику української мови, етимологічному словникові, словнику синонімів описано поняттєві ознаки цієї лексеми, визначено граматичні особливості, досліджено функціювання та транспозицію емотивної лексеми щастя в сучасній українській мові, розкрито її семантику як лінгвокультурного поняття, визначено особливості мовного вираження. Автор наголошує, що граматична трансформація аналізованого слова вплинула не тільки на втрату первинного значення, але й на його сполучуваність з іншими словами.