(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано передовий досвід лінгвістів і практиків щодо означеної проблеми дослідження; з’ясовано зміст понять «текст», «процес текстотворення», «опис дії», «складне синтаксичне ціле»; доведено практичну важливість означених термінів у навчанні української мови; показано якісну динаміку підвищення знань студентів та учнів у процесі роботи з текстами під час вивчення дієслова на уроках української мови.