(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядається проблема лінгвального вираження сексизму у промовах та висловленнях американських політиків-республіканців. Розглянуто походження терміну «сексизм» як соціального явища. Дано визначення поняттю лінгвістичний « сексизм» як дискурсно-релевантного, котрий базується на гендерних упередженнях, джерелом яких є гендерні стереотипи. Досліджені та проаналізовані різноманітні форми та шляхи вербального вираження сексизму у дискурсі американських політиків-республіканців.