(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті заналізовано процеси символізації провідних біблійних онімів в українській лінгвокультурі, з’ясувано типові семантичні механізми символотворення як особливого типу номінації духовно-культурних реалій; потрактувано поняття біблійна символема як лінгвокультурологічну одиницю, окреслено образно-асоціативний потенціал експліцитних й імпліцитних вербалізаторів у реалізації основних концептів сакральної сфери.