(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Для з’ясування ролі і місця мови в категоризації політичної дійсності варто дослідити характеристики, за якими явище довкілля визначається людською свідомістю як галузеве і, відповідно, відноситься до певної лексичної категорії. Такою категорією в мові визначаємо тематичну групу, що об’єднує слова на основі суттєвих, об’єктивно представлених ознак фактів політичної дійсності. Тому стаття присвячена дослідженню суттєвих ознак об’єктів, явищ і подій, через які вони номінуються суспільно-політичної лексикою.