(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджено малу прозу Наталі Романович-Ткаченко. На матеріалі творів «Осінь», «Біля родинного вогнища», «Петрусь, Нінусь, Юрусь», «А дух переможе колись!», «На балконі», «Марко і Мара» розглянуто проблему жіночої самореалізації. З’ясовано особливості світоглядної позиції авторки.