(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядаються спроби визначення літератури nonfiction американськими науковцями. У процесі дослідження виявлено, що в американській літературі другої половини ХХ століття можна простежити дві стійкі тенденції: з одного боку, художня література тяжіє до публіцистики, до фактографічної дійсності, з іншого боку, журналістика запозичує різноманітні прийоми белетристики. У цьому зв’язку важливим видається звернення до творчості Трумена Капоте, котрий здійснив оригінальний жанровий експеримент – nonfiction novel «З холодним серцем. Правдива історія одного вбивства та його наслідків».