(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджуються соціо-оцінні концепти та морально-етичні поняття у когнітивно-дискурсивному, психосемантичному та лінгвокультурологічному вимірах. Окреслено лінгвоаксіологічний ракурс ЗРАДИ з позицій його функціонування у системі християнських цінностей та з огляду на прескриптивно-нормативні та стереотипні його підвалини. Звернуто увагу на можливості категоризації ЗРАДИ у художніх текстах, політичній та ідеологічній комунікації, текстах БІБЛІЇ та фольклору.