(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Метою нашого дослідження є вивчення давньоанглійської одиниці hwæt в її функціональній парадигматиці у структурі тексту Beowulf. У рамках різних мовних теорій автори вирізняють такі функції hwæt: (а) морфологічні – займенникова, ад’єктивна та прислівникова; (б) комунікативні – привертання уваги, імперативна, питальна (Walkden, 2013), міжособистісна та (c) дискурсивні – когезивна, міжособистісна та прагматична (Bergs, 2012), що призводить до функціонального перетину, яке потребує корпусного аналізу для перевірки кожної функції у різножанрових давньоанглійських текстах.