(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджується роль концептуальної метафори в актуалізації концепту АМЕРИКА в українськомовних газетних текстах. Зокрема, розглянуто три фрейми – «Ментальні та психічні ознаки», «Емоційні ознаки» та «Мовленнєві ознаки», які разом із іншими формують метафоричну модель «АМЕРИКА – це ЛЮДИНА. Авторка робить висновок, що використання антропоморфної метафори в описі США відіграє важливу роль в об’єктивації образних ознак досліджуваного концепту.