(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У цьому дослідженні визначаються макроскопічні характеристики англомовних концептів HEAVY і LIGHT, механізми когнітивної вмотивованності їхньої мовної форми і специфіка концептуалізації важких і легких об’єктів. Характеристиками макроскопічного стану є смисл як параметр порядку, вага як керувальний параметр, домінантний смисл як атрактор, синоніми і антоніми як репеллери.