(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У германістиці детально досліджено та описано лексичний склад, фонетичну та граматичну специфіку німецькомовного молодіжного сленгу. Однак, залишаються певні аспекти, які потребують уточнення та більш детального аналізу, аби сформувати цілісне розуміння цього мовного феномену. Статтю присвячено дослідженню тематичного оформлення та розподілу лексики німецькомовного молодіжного сленгу за найбільшими за обсягом групами, що представляли найактивніший інтерес мовців в діахронічному аспекті з метою з’ясування тенденцій розвитку та функціонування сленгізмів. Дослідження лексикону сленгізмів підтверджує актуальність виділених найбільших тематичних груп сленгової лексики, які характерні не тільки для сучасного стану розвитку німецькомовного молодіжного сленгу, але й були характерними для молодих людей минулого століття.