(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто драматичну творчість Юрія Косача у світлі метадраматичної поетики. Зроблено акцент на наявності авторської концепції нового театру і драми, що безпосередньо вплинула на жанрову специфіку власних п’єс письменника. Для драм Косача характерне звертання до складних проблем, що стосувались як історичного вибору нації, так і особи (політичного лідера, митця). Автор послуговувався художніми техніками, що унеможливлюють реалістичну подачу матеріалу. Ключовими рисами п’єс визнано багатоплощинність драматичного простору, алюзійність, лицедійство, химерність образів, стирання кордонів між реальним та уявним.