(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена рецепції вражень, отриманих свого часу Богданом Лепким від інструментальної музики та зафіксованих в мемуарній прозі письменника. У центрі дослідницького аналізу перебуває книга письменника «Казка мойого життя». У результаті дослідження визначено склад і репертуар своєрідного віртуального «оркестру Богдана Лепкого», спектр жанрових зацікавлень письменника – від елітарної до егалітарної музики, індивідуальний канон композиторських імен, авторське вміння візуалізувати музичні образи. Доведено вплив глядацького досвіду, отриманого під час проживання в європейських містах, на розширення музичних вподобань письменника. Вказано на винятково емоційне сприйняття Лепким інструментальної музики, її мотиваційну роль для його самовираженні в літературі.