(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті С.М. Руденко наводиться лінвостатистичний аналіз комерційних ергонімів центральних вулиць міста Харкова в діахронії за останні 20 років. Відмічаються стало низькі показники у використанні української мови, позитивна динаміка – у використанні англійської, та помітна втрата своїх позицій російською мовою. Семантитико-семіотичний аналіз у синхронії свідчить про те, що використання вербальних та паралінгвістичних засобів сприяє як інформуванню, так і впливу на споживача, а також виявляє локальні соціологічні, культурологічні, історичні, семіотичні особливості функціонування комерційних ергонімів.