(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглядаються підрядні означальні речення як особливість творів Йозефа Рота. Подано характеристику та класифікацію таких речень. Виокремлено ті підрядні означальні речення, які несуть предметно-локативну ознаку та такі, що є послідовно – підпорядковані та відмічено роль цих атрибутивних структур у загальній картині твору.