(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті дефіновано поняття функціонального стилю, подано класифікацію функціональних стилів та окремо запропоновано узагальнену класифікацію підстилів офіційно-ділового стилю. У дослідженні розглянуто поняття міжнародного договору, означено його належність в класифікації підстилів, подано лінгвістичну характеристику означеного типу документів, а саме, характеристику лінгвістичних особливостей, що відрізняють його від інших типів документів. Виявлено принципи побудови означених документів та передумови їх укладання. Виділено основні реквізити документів ЮНЕСКО з захисту прав на освіту, а також виокремлено лінгвістичні особливості таких частин міжнародних документів як титул, преамбула, основна частина, заключні постанови, додатки, пояснювальні зауваження.