(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті схарактеризовано складноприєднувальні конструкції різних структурно-семантичних типів в українському художньому діалогічному дискурсі. Відзначено, що подібні структури, зумовлені додатковим комунікативним завданням та умовами конкретної мовленнєвої ситуації, є потужним стилістичним потенціалом художнього діалогу, оскільки виявляють як його змістову значущість, так і емоційну насиченість. Доведено, що такі конструкції не є порушенням правил побудови граматично досконалих висловлювань, а є закономірним явищем, внаслідок якого формальна й семантична структури речення пристосовуються до потреб діалогічного дискурсу, виявляючи комунікативно значущі смисли.