(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Останніми роками у Україні зріс інтерес до вивчення іноземних мов, зокрема турецької. Турецька мова стає дедалі популярнішою, адже українсько-турецькі відносини розвиваються та зміцнюються, збільшується співробітництво у сфері економіки, енергетики, науки та техніки. Все це потребує підготовки кваліфікованих спеціалістів, перекладачів, викладачів турецької мови. У статті розглянуто утворення, граматичне значення та особливості викладання спрямувального відмінка в турецькій мові у виші. Подано дефініції відмінка іменника українських та зарубіжних мовознавців, особливості та правила утворення, розглянуто як і основні, так і додаткові граматичні значення спрямувального відмінка, а також список основних дієслів, прислівників та прийменників з прикладами та їх вживання з цим відмінком у турецькій мові. Зокрема, у статті наведено систему вправ для кращого засвоєння спрямувального відмінка.