(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглядаються вербалізація восьми первинних біполярних емоцій людини засобами англійської фразеології; аналізуються основні підходи до розуміння змісту та особливостей понять «емоції» та «почуття»; висвітлюються основні підходи до класифікації емоцій (П.Екман, Р.Плутчик, В.Г.Перрот); класифікуються обрані англійські фразеологічні звороти у контексті теорії Роберта Плутчика. Фразеологічні звороти, що описують або називають емоції, є достатньо численними в англійській мові та характеризують усі базові емоції без переважання однієї чи двох.