(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена композиційним особливостям стендап-комедії як жанру комічного дискурсу. У статті описано зміст поняття стендапу, розглянуто фактори, від яких залежить успіх стендап-виступу та висвітлено композиційні особливості побудови комедійних шоу таких комічних акторів-вихідців із Близького Сходу, як Маз Джобрані, Дін Обейдала та Рассел Пітерз. Виокремлено шаблонні початки-привітання та кінцівки, які використовують стендап-коміки. Проаналізовано переклички для визначення складу аудиторії, залучені комедійними акторами, а також продемонстровано наявність когезійних зв’язків між жартами виступів.