(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття розглядає питання створення електронного ресурсу для засвоєння англомовної термінологічної лексики у галузі освіти. В ході дослідження проаналізовано теоретичне підґрунтя вивчення вузькогалузевої термінології в галузі освіти; схарактеризовано переваги електронних словників; досліджено комплект словника ABBYY Lingvo як одного з найпопулярніших серій існуючих надійних електронних словників; відібрано масив англомовних лексичних одиниць в галузі освіти загальною кількістю 700 одиниць та відшукано тлумачення невідомих українському культурно-освітньому простору реалій; згруповано відібраний матеріал у навчальні словники за предметною галуззю; створено 10 електронних термінологічних словників у форматі *.xls та уроки на їх базі у додатку ABBYY Lingvo Tutor x6.