(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена вивченню формування комунікативної компетентності студентів гуманітарних спеціальностей у ході вивчення філологічних дисциплін. Специфіка майбутньої професійної діяльності студентів, визначена темою дослідження як гуманітарна сфера, передбачає вибір гуманістичного та особистісно – діяльнісного підходу до проблеми дослідження як провідних. У зв’язку з цим важливим завданням професійної педагогіки є аналіз шляхів формування гуманістичного потенціалу майбутнього фахівця, в тому числі й у комунікативній сфері. Враховуючи також, що формування комунікативної компетентності відбувається в процесі навчальної діяльності, теоретичним підходом до вивчення проблеми нашого дослідження є особистісно – діяльнісний.