(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано значення і особливості використання дієслівних префіксів української мови (зокрема префікса пере-), що актуально для розвитку мовлення іноземців, які вивчають українську мову. Зроблена спроба класифікувати дієслова з префіксом пере-. Наведено завдання для запам’ятовування дієслів з префіксом пере-, запропоновано вправи, які передбачають поряд із виконанням граматичних завдань уміння використовувати засоби стилістичного увиразнення мови: синоніми, антоніми, фразеологізми. Подано приклади вживання дієслівних префіксів пере- в різних текстах.