(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Англійська мова для ветеринарної медицини трактується як така, що відповідає основним вимогам та принципам англійської мови за професійним спрямуванням. У статті розглядаються особливості ветеринарної термінологічної системи англійської мови та типова класифікація цих термінів відповідно до їхньої структури. Представлені основні морфологічні характеристики слів грецького та латинського походження, наголошена важливість їхнього розуміння для збагачення професійного мовлення. Стаття містить вправи для опанування ветеринарною термінологією. Підкреслюється необхідність комплексного підходу до роботи над професійними термінами та відпрацювання їх у всіх видах мовленнєвої діяльності. Продемонстровані деякі граматичні особливості наукового стилю ветеринарної літератури.