(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Антропоцентризм є однією із визначальних рис оповідань А. А. Мілна під загальною назвою Winnie-the-Pooh, які вважаються зразком дитячої літературної класики. Дослідники відмічають глибокий психологізм зовнішньо простих історій Мілна. Характеристики його персонажів легко вкладаються як у систему психотипів К. Ґ. Юнга, так і у типологію стилів спілкування В. Сатір. Ця студія є спробою довести гіпотезу кореляції між психотипом індивіда (літературного персонажа) і певними мовленнєвими актами, що переважають у його дискурсі. Робота відкриває перспективу інтертекстуального дослідження: асоціативні зв’язки між психотипом, стилем спілкування і типом/типами мовленнєвих актів можуть виявитися засобом реалізації вертикальної інтертекстуальності.