(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглянуто появу та розвиток Єлизаветинського театру, підйом якого припадає на роки правління Єлизавети І. У цей час виникли перші професійні театри. Увагу сконцентровано на особливостях таких складових тогочасного театру: дизайн та розташування театру, репертуар, сценарій, драматичні жанри, спеціальні ефекти, музика, актори, їхні костюми та навички репрезентації, а також на різниці між громадськими та приватними театрами. Окрім цього, виокремлено та проаналізовано існування типових для Єлизаветинської драми персонажів – дурня і магічних істот.