(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена аналізу критеріїв опису тварин у текстах жанру «путівник по зоопарку» за параметром тематичного розгортання (об’єктом дослідження є німецькомовні путівники зоопарків Берліна 1889, Лейпцига 1883 та Відня 1875). Обґрунтовується необхідність та актуальність емпіричних досліджень з лінгвістики тексту, особливо для малодосліджених жанрів, до яких належать путівники по зоопарку. Текст путівників по зоопарку має дескриптивну стратегію тематичного розгортання та містить опис тварин за певними критеріями, частотність використання яких різниться залежно від путівника.