(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена проблемі виникнення мови як найунікальнішого засобу людського спілкування. Ця проблема досліджувалася як античними філософами, мислителями нової ери, а також активно досліджується сучасними вченими різних наукових галузей. У статті проаналізовані позиції обох напрямків, поставлені проблеми, на які сьогодні людство ще не має відповідей, які потрібно глибоко досліджувати. Важливість даного дослідження викликано все більшим зростанням потреб у вивченні іноземних мов, що вимагає, в свою чергу, розробки нових методологічних підходів для ефективного досягнення поставлених цілей.