(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Статтю присвячено дослідженню вербальних табу, зумовлені вимогами політичної коректності у німецькій лінгвокультурі. У розвідці дається характеристика принципів політичної коректності, вивчається їхній вплив на мову та мовлення. Розглянуто головні теми, у рамках яких через дію політкоректності найчастіше відбувається табуювання певних слів та виразів, проаналізовано шляхи реалізації вербальних табу.