(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті йдеться про специфіку сучасних англомовних запозичень в українських наукових та публіцистичних текстах. Зокрема, зазначено, щоосвоєння англомовних запозичень супроводжується змінами у їхній семантичній структурі, у зв’язку з чим виокремлено такі процеси, як: 1) спрощення; 2) ускладнення семантичної структури слова; 3) звуження; 4) розширення та 5) зміна значення. Крім того, проаналізовано нові лексичні запозичення, що активно функціонують в мові волинських періодичних видань; простежено загальні тенденції у їх використанні.