(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано індивідуальні відантропонімні та відапелятивні прізвиська. До відантропонімних належать прізвиська, лексичною базою яких є оніми, а до відапелятивних – прізвиська, які характеризують носія за фізичними ознаками, роду діяльності, особливостями мовлення, психічними рисами та ін. Мотивом для творення прізвиськ жителів Львівщини є характеристика зовнішності, психічні особливості, вид діяльності, соціальні характеристики, місце прживання, сімейні стосунки.