(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У розглянутій п’єсі було виділено три основних конфлікти: два зовнішніх і один внутрішній. Побутовий конфлікт, який виникає на початку п’єси, загострюється і розгортається у зв’язку з психологічним конфліктом (внутрішнім конфліктом протагоніста). Побутовий конфлікт слугує підґрунтям для масштабного соціального конфлікту, в результаті якого протагоніст гине, зневажений і покинутий. Гострота сприйняття конфліктної ситуації досягається свідомим наданням неоднозначності психологічним мотиваціям, використанням персонажа-коментатора та алюзій. Дія мінімізована. Конфлікти розкриваються в основному через діалоги і монологи. Така специфіка реалізації драматичного конфлікту дозволяє А.Міллеру наповнити побутову ситуацію з життя «маленької людини» глибоким соціальним змістом.