(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Синтаксичні засоби наративної тактики в автобіографічному романі. Інтрадієгезис французького жіночого автобіографічного роману залучає синтаксичну потужність з прагматичною метою впливу на читача, задля здобуття його віри в реальність викладених подій. Дослідження синтаксичних особливостей привідкриває завісу розуміння світу автора-жінки. Фемінні маркери балакучості, емоційності, чуттєвості реалізуються через негомогенність синтаксичного малюнку, наповнення синтаксичних форм стилістичними засобами націлене на активізацію уяви читача.