(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано різні підходи мовознавців до витлумачення дієслівних родів дії. Охарактеризовано термінологічний апарат. Розглянуто дієслова аугментативного (результативного) роду дії з формантами до- + -ся та їх функціональні еквіваленти в сучасних слов’янських літературних мовах у зіставному аспекті. Проаналізовано вживання таких дієслів у сучасних художніх текстах.