(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена аналізу сучасних тенденцій виникнення лексичних інновацій в англійській мові. Мета статті полягає у визначенні специфіки виникнення і функціонування популярних неологізмів англійської мови. Об’єктом вивчення даного дослідження стали нові слова, що з’явилися в англійській мові за останній рік. Подано короткий огляд теоретичних підходів до проблеми вивчення неологізмів. Здійснено розподіл англійських неологізмів за тематичними групами, визначено сфери їх вживання. Подано приклади найцікавіших нових слів і виразів, досліджено здатність лексичних новоутворень відображати тенденції розвитку сучасного суспільства.