(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті йдеться про сприйняття феномену текст художній, витлумаченого як концепт, котрий локалізований у багатовимірному художньому текстопросторі, у проекції новітніх філологічних дисциплін. Запропоновані теоретичні міркування сприйняття феномену текст художній перебувають у взаємозв’язках між науковими сутностями: концепт, поняття, значення і смисл. Студії концепту текст художній представляють наукову зацікавленість, адже йдеться про художнє перестворення світу і способів його мовної репрезентації письменником. Тому концепт текст художній є авторським осмисленням і риштованням загальних ментальних сутностей у художньому текстопросторі, що виражені способами концептуалізації й вербалізації на основі письменницької системи оцінок й асоціацій.